Műszaki fejlesztések - tanácsadás 
MEGÚJULNI AZ ÉRTÉKEK MEGTARTÁSÁVAL!

„Ha sok kis fűtés helyett egy nagy távfűtési központot építünk...”
 
Knuth Károly (1874-1945) gépészmérnök – a magyarországi távhőszolgáltatás, a távhő környezetvédelmi és gazdasági előnyeit felismerve – a következő gondolatokat írja le, amelyek több mint hét évtizeddel később is, akár jelmondatként idézhetők:

„Ha sok kis fűtés helyett egy nagy távfűtési központot építünk a város határában, és onnan földalatti csatornákban elhelyezett csövekben az egyes házakhoz vezetjük a gőzt vagy a forró vizet …”

„Városfűtés csak akkor tud eredményesen versenyezni az egyes épületekben felszerelt központi fűtési telepekkel, ha olcsón tudja őket előállítani, hogyha egy bizonyos beépítési sűrűséggel számolhat.”

„Egy várost tényleg füsttől mentesíteni csak úgy lehet, ha a fűtőanyag elégetése a város perifériáján történik…”
 

Az év szolgáltatója

2018. 12. 14.

A TERMOSTAR Kft. az év szolgáltatója! 

teljes hír »

Elkezdődött a belvárosi távhő- rendszer fejlesztése

2018. 09. 25.

Az új fogyasztók távhőrendszerre csatlakozását és a rendszer korszerűsítését célzó KEHOP 5.3.1. pályázat első ütemének keretében megkezdődött a TERMOSTAR Kft. belvárosi távhőrendszerének fejlesztése.

A beruházással kapcsolatos kérdésekkel hívja infóvonalunkat: 06 / 80 / 205-223

teljes hír »

Téli rezsi- csökkentés

2018. 03. 20.

 

a Kormány 39/2018. (III.12) Korm. rendeletének végrehajtásáról a fűtési célú távhőszolgáltatást igénybe vevő lakossági felhasználók részére biztosított téli rezsicsökkentésről

 

teljes hír »