Tisztelt Fogyasztóink!
 
 

Ezúton tájékoztatjuk Fogyasztóinkat,
 
hogy a 2016. október 4-ei fűtés indítást követően
 
2 hétig ingyenesen végzett 
 
 
légtelenítést – fogyasztóink kérésére – meghosszabbítjuk
 
további 1 héttel,
 
azaz 2016. október 25-éig 
 
 
a bejelentések sorrendjében
 
(időseket és kisgyermekes családokat előnyben részesítve)
 
végezzük a munkákat.

 
 

 
 
FŰTÉSKORSZERŰSÍTÉSI ÜTEMTERV

Fáklya utca 6-8. Társasház
30 lakás, garázsok és a közös használatú helyiségek 

Tisztelt Lakók!
 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy épületükben a fűtési rendszer korszerűsítése a tervek szerint 
2016. szeptember 21-én szerdától szeptember 26-án hétfőig tart (csütörtökön, szombaton és vasárnap nem lesz munkavégzés).          
             
A szerelési munkákat minden nap 7.30-16.00 óráig végezzük.
 
Az épület minden lakásába (szobákba, konyhákba, stb.) a fűtőtestekhez fordító idomokat vagy átkötő csőszakaszokat és radiátorszelepeket építünk be. 
 
Kérésünk:
- a szerelés napján biztosítsák a bejutást a lakásokba (a garázsokba és a közös helyiségekbe), hogy kollégáink el tudják végezni a munkákat,
- a szereléshez tegyék hozzáférhetővé a fűtőtesteket, a csatlakozásának 1 méteres körzetében,
- a szerelés napján délután a nyomáspróba alatt tartózkodjanak otthon (illetőleg biztosítsák a garázsokba és a közös helyiségekbe való bejutást), ahová nem sikerül bejutni, ott az esetlegesen felmerülő károkért (elázásokért) nem tudunk felelősséget vállalni,
- pakoljanak el a földszinti helységekben - a strangok alól - a helyszíni hegesztések biztonságos elvégzése miatt!

A munkák ütemezése:

Szeptember 21-én, szerdán:
Földszinten a garázsokban, közös helységekben az épület strangszabályozóinak cseréje, délután nyomáspróba

Szerelés az I. emeleti lakásokban, a rendszer feltöltése, délután nyomáspróba, esetleg javítás, az új csövek lefestése.  

Szeptember 23-én, pénteken:
Szerelés a II. és III. emeleti lakásokban, a rendszer feltöltése, délután nyomáspróba, esetleg javítás, az új csövek lefestése.

Szeptember 26-án, hétfőn: 
Szerelés a IV. és V. emeleti lakásokban, a rendszer feltöltése, délután nyomáspróba, esetleg javítás, az új csövek lefestése.

+ 1 időpont!

A Társasház radiátoraira a költségmegosztók felszerelését és azok programozását is a TECHEM Kft. végzi október 24-én (hétfőn) és október 25.-én (kedden), melyről külön értesíti a lakókat.
 
Az időjárás hidegre fordulása esetén – a távfűtés indítása miatt – a kivitelezési munkálatok tolódhatnak! 
 
Megértésüket és segítségüket előre is köszönjük!
 
                                       

 

 

Tisztelt Fogyasztóink, Díjfizetőink! 
 

Ősz van. Ezt az évszakot tekinthetjük egy átmenetnek is a meleg és a hideg között, hiszen a forró nyárból ez idő alatt szépen lassan hideg tél lesz. Ennek következménye, hogy kora ősszel is vannak eléggé meleg napok, viszont vannak hidegebbek is. 


Az időjárás előrejelzések és a több éves fogyasztói igények ismeretében a TERMOSTAR Kft.
2016. október 4-én elindította a távfűtést.
 

Ezúton is értesítjük Fogyasztóinkat, hogy a fűtés indítást követően 2 hétig – a bejelentés sorrendjében – ingyenesen végezzük el a légtelenítést, melynek hiánya esetén a radiátorokba nem tud eljutni a megfelelő fűtővíz.

Fűtés indításkor előfordulhat, hogy várni kell a hibafelvevők jelentkezésére, amelyért előre is szíves türelmüket kérjük!

Mi a teendő, ha valamely radiátor még nem melegszik?

Ha a radiátor 10 °C alatti külső hőmérsékletnél - nyitott radiátorszelepek mellett - nem melegszik megfelelően, jelezzék ezt a hibabejelentőnk következő elérhetőségeinek valamelyikén:

- honlapunkon: www.termostar.hu/hibabejelentő 
- írásban, e-mail címen: diszpecser@termostar.hu 
- telefonon: 76/48-18-18 
- személyesen: Kecskemét, Akadémia krt. 4. szám alatt
 

A hiba bejelentésekor kérjük megadni: 
 
- a felhasználó azonosító számot 
(mely a távhőszámla jobb oldalán lévő fehér bekeretezett rész első sorában található, a T kódot követően a / jel utáni 6 számjegy)
- a bejelentő, lakástulajdonos nevét, telefonszámát,
- az érintett lakás címét (utca, házszám, emelet, ajtó),
- az észlelt hiba leírását, a probléma jellegét.


Mi a teendő, ha egy-egy lakó nem igényli a fűtést?

• Ahol a fűtés korszerűsítése már megtörtént, ott a lakók a radiátoroknál elzárhatják a szelepeket, de csak pár nappal a fűtés beindítása után.

• Ahol a fűtés korszerűsítése még nem történt meg, illetőleg nincsenek megfelelő elzáró szelepek, ott lakásonként nincs mód a radiátorok kikapcsolására. Ebben az esetben a Közös Képviselőhöz lehet fordulni, aki tájékoztatást ad a lehetőségekről.

Hogyan történik a fűtési hődíj előleg számlázása a 2016/2017. évi fűtési idényre?

A 2016. október havi számla félhavi fűtési hődíjelőleget tartalmaz, melyet az előző fűtési idény tényleges, egyéni hőfelhasználás alapján számlázunk ki. 

Kivéve: a Kossuth tér 6-7. és a Mátis Kálmán u.12. sz. alatti társasházakat, ahol a mérők adatainak  kiolvasása, valamint a fűtés és a használati melegvíz fogyasztás elszámolása havonta – a tényleges fogyasztás alapján – történik.

A hődíjelőleg számításánál szereplő érték (GJ/hó) módosítható az október havi számla kézhezvételét követően: levélben, e-mailben az ugyfelszolgalat@termostar.hu címen, és személyesen az ügyfélszolgálaton (Akadémia krt. 4.). Telefonon nincs mód a havi hődíjelőleg megváltoztatására.


Biztonságuk érdekében a következőkre hívjuk fel a figyelmüket:

Kérjük Ügyfeleinket, hogy ha mérőleolvasási, ellenőrzési célzattal csönget be Önökhöz bárki a lakásba, a személyazonosításhoz kérjék a sorszámozott, fényképes igazolványt (kitűzőt) és a megbízólevelet! 
A fényképes kitűzőn található telefonszámon 76/50-40-40 ellenőrizhetik, hogy a személy a TERMOSTAR Kft. megbízásából végez-e munkát.
 


 
 
 
 


 
Gyakran Ismételt Kérdések


• Miért kell kérnem a Közös képviselő hozzájárulását a radiátorcseréhez?

A Közös képviselő koordinálja a radiátor cserét tervező lakók igényeit, hogy a munkálatok a lehető legkevesebb költséggel járjanak (pl. a fűtővíz ürítés-töltés számának minimalizálása miatt).
(Amennyiben – meghibásodás esetén – fűtési idényben szükséges elvégezni a radiátor cseréjét, a munkálatok idejére a többi lakónak is nélkülöznie kell a szolgáltatást).

• Radiátorcsere esetén miért kell a fűtővíz töltéséért-ürítéséért fizetni, ha nyáron úgy sincs feltöltve a rendszer?

A fűtési rendszer egész évben fel van töltve fűtővízzel, nyáron csak annak megfelelő felfűtése és keringtetése áll. Leürítésére csak javítások, karbantartások, radiátorcserék esetén van szükség, de a korrodálódás megelőzése miatt a rendszer – a munkálatok befejezésével – fűtővízzel feltöltésre kerül.  

• Milyen víz kering a rendszerben?

A rendszerben kezelt, lágy fűtővíz kering.

• Miért kell kinyitnom nyáron a radiátorszelepeket?

Fűtéskorszerűsített lakások esetén a szeleptányér leragadásának, így a rendellenes működés elkerülésének érdekében kell kinyitni a radiátorszelepeket.
A fűtési idényen kívül mindig legyenek nyitva a termosztatikus szelepek, hogy az őszi fűtés indítás zavartalanul megtörténhessen!

• Ki a radiátor és az épületben lévő csővezetékek tulajdonosa?
• Kinek kell ezeknek a karbantartásáról gondoskodni?

Az épületen belül lévő fűtési és melegvíz hálózat a lakóközösség osztatlan közös tulajdona, a radiátorok és a csaptelepek a lakástulajdonosoké. A felhasználói oldalon lévő fűtési berendezések korszerűsítése, karbantartása a lakóközösség és a lakástulajdonosok feladata. 
A fűtőtestek (radiátorok) cseréje és termosztatikus szelepek felszerelése a lakóközösségtől függetlenül, egyénileg is elvégezhető.  

A fogyasztói rendszeren lévő probléma elhárítása nem tartozik a TERMOSTAR Kft. alapszolgáltatásába, ezért az külön számlázásra kerül. Szerelőink a megbeszélt napon és időben felkeresik a hibát bejelentő felhasználót és elvégzik a szükséges munkákat.


• Módosíthatom-e a havonta kiszámlázott használati melegvíz célú mennyiséget (előleget)?

A használati melegvíz havi részfizetéseit (a tervezett vízköbméter felhasználást) Ön évközben is módosíthatja: 
- személyesen a Kecskemét, Akadémia krt. 4. szám alatti ügyfélszolgálaton nyitvatartási időben,
- telefonon a 76/44-80-10 vagy a 76 / 504-040-es számokon,
- e-mail küldésével az ugyfelszolgalat@termostar.hu e-mail címen.

• Hogyan spórolhatok a melegvízzel?

- Csökkentse a folyó víz használatát (pl. mosogatás, fogmosás)! 
  Csak akkor és annyi időre folyassa a melegvizet, amennyire valóban szükséges!
- Zuhanyozzon fürdés helyett! Egy fürdőkád melegvízzel történő feltöltése kb. háromszor annyi víz és energia   felhasználásába kerül, mint egy 6 perces zuhanyozás.
- A csepegő csapokat mielőbb javíttassa meg!
- Használjon egykaros keverőcsapokat, légkeveréses csapfejeket és takarékos zuhanyfejeket!

Hol és milyen feltételekkel kaphatok igazolást arról, hogy nincs hátralékom, vagy ha van, mekkora összegű?

Személyesen – ügyfélfogadási időben – az ügyfélszolgálati irodánkban kérhet igazolást a díjfizető az aktuális egyenlegéről vagy a díj rendezettségéről. A díjfizető akadályoztatása esetén meghatalmazottja is eljárhat az ügyében, két tanúval ellátott meghatalmazással, melynek formanyomtatványa honlapunkról letölthető.
Kérés esetén lakcímre postázzuk az igazolást.
Személyes ügyintézéshez kérjük, hogy személyes okmányait (személyi igazolvány vagy jogosítvány, valamint lakcímkártya) minden esetben hozza magával!


 Milyen számlaszámra utalhatom a tartozásomat?

OTP számlaszámunk: 11732002-20324524-00000000

Utalása esetén, kérjük, hivatkozzon a „Közlemény” rovatban, a „Felhasználó azonosító szám” T betűvel kezdődő első 5 számjegyére, amely megtalálható a számlánk első oldalának jobb oldali bekeretezett mezőjében, vagy a harmadik oldal tetején „Vevő (Fizető) azonosító” számként, illetve az egyenlegközlőnkön! 
Ügyfélszolgálatunk személyesen vagy telefonon az Akadémia krt. 4. szám alatt várja Önöket a szolgáltatásunkkal kapcsolatos ügyek intézésére.
Ügyfélszolgálat elérhető munkaidőben:  
  Nyitva tartás:   H-Sz: 8-15 óráig, 
                             Cs: 8-20 óráig, P: 8-12 óráig  
 Tel.: 76/44-80-10
 Email: kecskemet@termostar.huHibabejelentés éjjel-nappal:
Tel.:76/48-18-18,
Email: diszpecser@termostar.hu                                                                             

Közös Képviselői Hírek

2016. 10. 11.

Közös Képviselői Fórum
2016. szeptember 29.

teljes hír »

termostar

2016. 06. 16.

A megújuló hőforrás

teljes hír »

Közlemény

2015. 10. 29.

Pályázati támogatás

 

 

teljes hír »

Közlemény

2014. 02. 01.

Pályázati támogatás

 

 

teljes hír »